Welkom bij de Nederlandse Entomologie Vereniging

Zomerbijeenkomst

De zomerbijeenkomst wordt jaarlijks door de Sectie Thijsse georganiseerd. Gedurende dit weekend wordt elk jaar een ander mooi en divers natuurgebied in Nederland door de deelnemers op insecten geïnventariseerd. Naast het doen van vele waarnemingen biedt dit weekend ook ruime gelegenheid om andere leden te leren kennen en kennis te delen. Lees hieronder meer over de zomerbijeenkomst van het aankomende jaar (2020).

De zomerbijeenkomst vindt dit jaar van 5 tot en met 7 juni plaats in Noord-Brabant, in de gebieden zuid-oostelijk van Eindhoven.

We verblijven in groepsaccommodatie Ferme de Jean gelegen halverwege de dorpen Heeze en Leende. Deze centraal gelegen groepsaccommodatie heeft een aantal verblijfsruimtes waar we naar wens kunnen buurten en ons pluiswerk kunnen verrichten. Ook is er voldoende ruimte om een tentje op te zetten. De boerderij heeft genoeg eigen grond om daar ook wat lichtvallen e.d. te plaatsen.

Vanuit deze standplaats is er een ruim aanbod aan terreinen die we kunnen bezoeken, en de meeste natuurgebieden bestaan uit droge en vochtige heide met veel vennen, broekbossen en vochtige tot natte beekdalgraslanden. Vrijdagavond zal er een korte introductie over de te bezoeken gebieden worden gegeven door Jap Smits. Enkele specifieke gebieden in de buurt staan hieronder beschreven:


Verder viert het IVN Heeze-Leende haar 50 jarig jubileum en organiseert daarom een 1000-soortenjaar in het beekdal van de Kleine Dommel een riviertje dat zich tussen de Strabrechtse Heide en het dorp Heeze stroomt. Een bezoek aan deze gebieden biedt dus ook een mooie gelegenheid om dit bijzondere beekdal met zijn vochtige graslanden en beekbegeleidende elzenbroekbossen te bezoeken en een bijdrage aan de soortenlijst te leveren.

Tijdens de bijeenkomst zullen ook weer workshops gegeven worden waar u zich desgewenst voor op kunt geven, meer informatie over deze workshops krijgt u later van ons opgestuurd per email.


Kosten en aanmelding
De kosten voor deelname zijn als volgt:

 Optie  Prijs
 1x Overnachting (incl. maaltijden)*  € 30,00
 2x Overnachting (incl. maaltijden)*  € 55,00
 Diner (bij overnachting elders)  € 12,50 per diner
 Dranken   Kostprijs m.b.v. "bierlijst"
 Studentlid  Alle opties (behalve dranken) voor helft van de prijs

* Maaltijden bestaan uit twee keer warm eten (vrijdag en zaterdag) en ontbijt. Lunch bestaat uit lunchpakket dat men zelf bij het ontbijt klaarmaakt.

U kunt zich aanmelden door het verschuldigde bedrag over te maken op rekening IBAN NL93 INGB 0000 1163 95 t.n.v. Nederlandse Entomologische Vereniging te Leiden onder vermelding van 'zomerbijeenkomst 2020 Noord-Brabant'. Tevens dient u zich per e-mail op te geven via oscarfranken@gmail.com, waarbij u desgewenst kunt aangeven dat u vegetariër bent of andere dieetwensen heeft.

De organisatie ontvangt uw aanmelding het liefst zo spoedig mogelijk, maar in elk geval vóór 15 mei a.s. Latere aanmeldingen kan de organisatie helaas niet in behandeling nemen. Dus wees er snel bij en geef u nu op!

Wij hopen u tijdens het weekend te begroeten!

Met vriendelijke groeten,

Jan ten Hoopen (organisator namens sectie Thijsse)
Jap Smits (voorzitter sectie Thijsse)
Oscar Franken (aanmeldingen en aanspreekpunt namens bestuur NEV)