Links Laatst aangepast 6-iv-2015
E-mail de webmaster

Over mieren in Nederland
nlmieren.nl
Dé mierenwebsite van Nederland, door Peter Boer en voor iedereen die in mieren geïnteresseerd is.

bosmieren.nl
Bosmieren.nl is een initiatief van EIS Kenniscentrum Insecten om wetenswaardigheden over deze belangrijke groep te ontsluiten.

Over mieren in Vlaanderen
formicidae.be
Veel informatie over de mieren van Vlaanderen.

Over mieren in Wallonië
fourmiswalbru.be
Iets minder informatieve site over de mieren van Wallonië.

Over mieren uit de hele wereld
antbase.org
antbase.org is de pilot- site van het Social Insects World Wide Web. Het doel van de site is om gratis online toegang te verschaffen tot alle beschikbare informatie over de mieren van de wereld.

antweb.org
AntWeb is 's werelds grootste online database van afbeeldingen, specimen records, en informatie over de natuurlijke historie van mieren. Het is "community driven" en staat open voor bijdragen van iedereen.

Tijdschriften
myrmecologicalnews.org
Myrmecological News (voorheen Myrmecologische Nachrichten)
Dit is een belangrijk Europees en volledig aan mieren gewijd wetenschappelijk tijdschrift (onder redactie van Birgit Schlick-Steiner, Herbert Zettel & Florian Steiner, Wenen). De artikelen worden voordat ze in druk verschijnen ook on-line gepubliceerd in de vorm van downloadbare (maar niet-printbare!) pdf's.

www.springer.com/life+sciences/entomology/journal/40
Insectes Sociaux is een tijdschrift dat gewijd is aan de biologie, evolutie, systematiek en morfologie van sociale insecten en er staan veel artikelen over mieren in.